News On Criteria For Snus Online

Historien om Snus

Sverige gillar snus. Svenskodlat snus är en mycket efterfrågad tobaksvara i norra Europa. Var börjar snusets historia? Historian kring snusets introduktion sträcker sig långt tillbaka, och började redan vid Columbus tur över Atlanten. Efter ett par århundraden med luktsnus och tuggtobak började man under 1800-talet framställa det blöta läppsnuset, dvs. det vi idag kallar snus.

Svenskodlat snus var oerhört efterfrågat under 1700-talet. Ändock var det endast tobaksdistrikt med lämpligt klimat som behöll lönsamheten under 1800-talet. Familjen Ljunglöf är utan tvekan en av de mest välkända tillverkarna av snus runt jorden, ingen i Europa var i närheten av samma kvalité gentemot Ljunglöf. Ljunglöf grundade snuset Ettan år 1822. Ett snus som än idag är otroligt omtyckt, enligt finsmakarna det märke som har behållit den egenartade snus andan längst.

Snus är indelad i segment där de vanligaste är portionssnus, white samt lössnus. Portionssnus samt white-snus säljs alltid för ett billigare pris då snusdosorna för löst snus innehåller mer tobak än portionerna. Swedish Match är den största tillverkaren av snus i världen. Bolaget grundades år 1915 och hade under en längre tid monopol i Sverige, denna position gav Swedish Match ett stort försprång på marknaden och har lett till flertalet av Nordens mest omtyckta snussorter. Idag finns det en rad varianter, till exempel LD eller Ettan snus. Några exemplen på detta är snusmärken såsomDe populäraste märkena är General och Göteborgs Rapé.

Vid introduceringen av snus gjordes endast lössnös. Idag använder de flesta portionssnus. Portionssnus anses vara mycket mer praktiskt då kunden själv inte behöver baka ihop sin egen prilla.

På senare tid har det skett en stor förändring kring hur kunderna köper sitt snus. Inom nästintill alla områden blir vi allt mer digitala, denna regel vilket påverkar hur vi köper vårt snus. Fler börjar inhandla sitt snus genom webbbutiker på internet. Det är en märkbar tillväxt från år till år och de virtuella snus-shoparna blir i allt större utsträckning mer användarvänliga. Just nu ser vi en stor tendens i hur köpen av snus sker i en högre utsträckning genom mobiler. Snusbutikerna på Internet anpassar sina hemsidor för mobiltelefoner och genom ett enkelt knapptryck kan en kund idag få sitt snus hemlevererat i posten snus online!.

Man kan även se en stor trend i 63deutqky enkla prenumerationer på nätet. Precis som många idag prenumererar på sin morgontidning kan konsumenter beställa hem sitt snus online. En stor anledning till att många kunder idag väljer att handla snus via webbshop är att det många gånger erbjuder ett större utbud gentemot den fysiska butiken. Att priset även är mycket lägre genom att handla snus i onlinebutik gör det hela ytterligare popurlärt för konsumenterna.

Likt flera liknande branscher är snusmarknaden även kategoriserad i olika segment . Snusmarknaden kan även se att segmentet nikotinfritt snus växer varje år. Det största märket inom segmentet är idag Swedish Match snusmärke Onico. Istället för tobak vilket innehåller den vanebildande ingrediensen nikotin har tillverkaren ersatt tobaken med växtfibrer. För att få den rätta karaktären har även essenser som traditionella snusaromer tillsats till fibrerna, detta innebär att växlingen mellan snus och snus utan nikotin blir mindre märkbar. Fakta

Tack vare de ökade priser som har genomförts på tobak under den senaste perioden har det även blivit allt vanligare att tillverka sitt eget snus. Är du ute efter billigt snus är en egen tillverkningsprocess det bästa varianten, dock kan detta vara ganska omständigt. Vill man istället handla billigt snus enkelt är att köpa i online butik den bästa varianten.

Källa